5 / 5. 100
טרק הרפתקני – טיול פיילוט ראשון מסוגו !!
טיפוס על הרי געש, יערות גשם שוקקי בעלי חיים, הליכות בין האגמים היפים באפריקה, אינטרקציה ולמידה על אורח החיים של המקומיים, הם חלק מהאטרקציות בטיול שלנו!
במסע המיוחד שלנו נלך באזור אחד האגמים היפים בעולם – אגם בוניוני שבתוכו מפוזרים 30 איים, נחצה יערות גשם, נעבור בכפרים חקלאיים, נלמד מהמקומיים על אורחות חייהם, נטפס על הר הגעש "ביסוקה", שבפסגתו אגם לוע יפהיפה. נצא לשייט ספארי בשמורת "קווין אליזבת", ולא נוותר על טרק שימפנזים.
נטפס על הר הגעש "סביניו" (3645 מ'), פסגתו מסמנת את משולש הגבולות אוגנדה-רואנדה-קונגו. טיפוס אתגרי הכולל טיפוס על סולמות עץ אנכיים. בפסגה תצפיות מרהיבות על כמה מהאגמים הגדולים באוגנדה ורואנדה.
טיסת לילה של אתיופיאן דרך אדיס, והמשך לקיגלי בירת רואנדה. נחיתה בשעה 10:00 בבוקר. איסוף משדה התעופה בקיגלי. נסיעה של כ 3 שעות לעיירה רוונגירי שנמצאת בקרבת הפארק הלאומי Volcanoes National Park. נעצור בדרך לצהריים, ובמידה והזמן יאפשר, נצא למסלול הליכה קל באזור.
הכיף מתחיל! לאחר ארוחת בוקר, נצא לטרק של כ 6-8 שעות אל פסגת הר הגעש ביסוקה, שבפסגתו אגם לוע יפהיפה. ההר נמצא שטח שמורת הרי הגעש וירונגה, ביתם של גורילות ההרים, קופים זהובים.. ועוד.. תחילת ההליכה דרך אזורים חקלאיים, והנוף משתנה במהרה ליער גשם, יערות במבוק, והאזור האפרו אלפיני לקראת ההגעה ללוע. נחזור באותה דרך, ובסיום נסיעה של כשעה אל הגבול עם אוגנדה, ביקורת דרכונים, והקפצה קצרה לאגם צהפי היפהיפה שם נלון.
שריפת קלוריות: 12 קילומטר, הפרשי גובה – 1000 מטר, 6-8 שעות הליכה.
יציאה מוקדמת (יום ארוך ומרהיב לפנינו). תחילת ההליכה באגם קיומבו, משם נתחיל לטפס דרך טרסות חקלאיות על גבול אוגנדה- רואנדה אל יער הגשם "אצויה", שמורת טבע אותה נחצה בעזרת מדריך "פיגמי" שיספר לנו על אורח החיים שלהם לפני שעזבו את היער. משיא הגובה נוכל לראות אגם בוניוני, אחד האגמים הגבוהים, היפים, והעמוקים באפריקה. האגם נמצא בגובה 1962 מטר, יש בו כ 30 איים, וההרים מסביב מעובדים בטרסות בהן המקומיים מגדלים תפוחי אדמה, שעועית ואפונה. בסיום ההליכה סירת מנוע תקפיץ אותנו לנקודת לינה במקום מפנק על שפת האגם.
קלוריות: 16 קילומטר, טיפוס של 600 מטר, ירידה של 800 מטר. בין 7-9 שעות הליכה.
לאחר ארוחת הבוקר נעלה על קאנואים מגולפים מעץ ונשוט אל הצד השני של האגם – Kyabahinga Peninsula. נטפס על הרכס, נבקר בבית ספר מקומי, נטעם מהבירה המקומית ונזכה לנופים מרהיבים של האגם והאיים שלו. לאחר ארוחת הצהריים נפרד מאגם בוניוני וניסע לכוון שמורת "קווין", נסיעה של 4 שעות. לקראת ערב נגיע לנקודת הלינה שלנו שמשקיפה על תעלת "קזינגה", בה נשוט למחרת.
שריפת קלוריות: 6 קילומטר, הפרשי גובה – 200 מ', כ 2-3 שעות הליכה.
בשעות הבוקר נצא לטיול ביער הגשם צימבורה, בתוך קניון מדהים שמקיים מערכת אקולוגית יחודית, ושונה מהסוואנה האופיינית של השמורה. בתוך הקניון חיה משפחת שימפנזים המונה 23 פריטים, ומנהיג אלפא בשם קיהנגו. היער הוא ביתם של מינים שונים של קופים, זוחלים, וציפורים לרוב. אחר הצהריים נצא לשייט ספארי על תעלת "קזינגה" המחברת בין אגם "אדוארד" לאגם ג"ורג". התעלה מושכת אליה מגוון רחב של חיות וציפורים: היפופוטמים, תניני יאור, פילים, בפאלואים, אריות, זברות ועוד..
בשעות הבוקר ניסע לכוון שמורת בווינדי ביתם של גורילות ההרים, דרך החלק הדרומי של קווין שנקרא "איששה", ומפורסם בלהקות האריות שמטפסים על העצים. הנסיעה לכוון בווינדי לוקחת כ 5-6 שעות. נעצור בדרך בכפר דייגים אותנטי, ועוד הפתעות ככל שהזמן יאפשר..
נחצה בהליכה את שמורת "בווינדי"- ביתם של גורילות ההרים, מצפון לדרום. ההליכה היא דרך יער גשם המהווה בית למינים רבים של יונקים, ציפורים, זוחלים, חרקים וכמובן קופי האדם- הגורילות. ריינג"ר מהשמורה ילווה אותנו ויעשיר אותנו בכל הנוגע לחי ולצומח. לאחר שנגיע לקצה הדרומי, נפגוש את הרכב וניסע כשעה אל אגם מולהה ללינה.
קלוריות: 18 קילומטר הליכה, 8-9 שעות, טיפוס של 600 מטר.
הר הגעש סביניו מציע למטייל את אחת מחוויות הטיפוס המאתגרות והמיוחדות באוגנדה. להר 3 פסגות, כאשר הפסגה הגבוהה מסמנת את נקודת המפגש של אוגנדה-רואנדה-קונגו. הר זה מציע את הנופים היפים ביותר בין שרשרת ההרים של הוירונגה, ועל האגמים הגדולים של אוגנדה ורואנדה. הטיפוס על ההר אינו פשוט, וכולל חוויה אתגרית של טיפוס קטעים תלולים באמצעות סולמות ומדרגות עץ שנבנו כדי לסייע למטיילים.
קלוריות: 14 קילומטר, בין 9-10 שעות טיפוס וירידה של 1400 מטר!
ניתן לבחור בין :
טרק לגורילות – עלות 800$ לאדם
קופים זהובים – עלות 100$ לאדם
יום מנוחה על האגם – ללא תוספת (ניתן לשלב שייט על האגם וכן ביקור בכפרי האזור)
לאחר ארוחת בוקר ניסע אל הגבול עם רואנדה (כשעה), נעבור את הגבול וניסע כשלוש שעות לקיגלי לטיסה חזרה, נחיתה בישראל לפנות בוקר ביום שלמחרת.
• עשויים לחול שינויים בגין החלטת השלטונות, תנאי מזג האוויר ו/או החלטת המדריך בשטח.
• תחבורה – ברכבי ואן טויוטה נוחים, 7 ברכב עם גג נפתח + מזגן.
• לינות – בתנאים טובים כולל שירותים ומקלחת בחדרים.
• הטיפוס להר סביניו מצריך כושר גופני גבוה וטוב. נדרש כושר הליכה של כ-9 שעות, עליה של כ-1400 מ', תוואי הקרקע אינו פשוט וכולל שימוש בסולמות וחבלים. בטיול יש עוד ימי הליכה המחייבים כושר הליכה טוב מאד.
$5,570 למטייל.ת
• כרטיס טיסה בינלאומי.
• אשרות כניסה לפארקים.
• כלכלה מלאה מצהרי היום הראשון ועד צהרי היום האחרון לטיול.
• לינה: בלודג'ים / בתי הארחה על פי התוכנית.
• מים במהלך הטיול.
• מדריך ישראלי – איתי שחם.
• מדריכים מקומיים על פי הצורך.
• תשר לנותני שירותים מקומיים.
• ויזת כניסה לאוגנדה – 50$ , לרואנדה – 50$ נעשה באינטרנט טרם היציאה לטיול.
• פעילויות ביום הבחירה: קופים זהובים – 100$, טרק לגורילות 800$.
• שתיה קלה/אלכוהול.
• ביטוח נסיעות אישי.
• כל שירות שלא נכלל בתוכן המפורט ובסעיף "מחיר הטיול כולל".
• הוצאות בעלות אופי אישי.
לדף תנאי הרישום והביטול לחצו כאן
פורסם ב- eli baba31/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. Radius organized the climb to Kilimanjaro on the Lemosho route perfectly. The experience was excellent. I am glad I chose to do the climb with Radius. Shafu to the guide Gal, to the local company that operated the trip in a safe and quality manner. I highly recommend going to Kilimanjaro with Radius. From my experience, enjoyment and success are guaranteed.פורסם ב- Ohad Goldman30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. חברה מקצועית אמינה ועם מדריכים איכותייםפורסם ב- טל ו30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. מסע לפסגת הקילימנג'רו ינואר 2025פורסם ב- Ayala Goldman30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. מסע מטורף,הגשמת חלום. גל המדריך והצוות המקומי היו נהדרים. חוויה של פעם בחייםפורסם ב- Elena Ratz06/10/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. טיולים ברמה גבוהה, למקומות לא שגרתיים, מדריכים מקצועיים. עשיתי איתם טיולים גם בארץ וגם בחו"ל (גאורגיה), תמיד מאורגן ברמה הכי גבוהה. ממליצה חום.פורסם ב- Arie Kohn06/10/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הטיפול של החברה והביצוע של תכנית הטיול לפרטיה היו לתפארת. שלא לדבר על המדריך שמעון גת שהוא אייקון בפני עצמו. The care Radius provided and the flawless execution of the trip were remarkable. Our guide Shimon Gatt is an icon by itself.פורסם ב- Danravit08/09/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בטיול משקיעה לזריחה במכתש רמון. נהנינו מאוד מהמדריך אריאל, שהיה מקצועי ומלא בידע וגם בעל חוש הומור ונחמד. גם ההדרכה האסטרונומית של אור ונעמה היתה מוצלחת. המסלול היה יפה וכל החוויה היתה מעולה. תודה!פורסם ב- Avi Roth21/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. טיול מדהים עם תמיכה מעולה של חברת רדיוס יש לציין את אסף המדריך!!!!
4.9 225 המלצות
5 / 5. 100
נא להשאיר פרטים כדי שנוכל לסייע לך דרך הוואטסאפ: