5 / 5. 303
החורף מגיע והמדבר מזמין אותנו להנות מיופיו. יש האמרים כי הרי אילת הם מהיפים ביותר בארץ, ויש בכך צדק רב. המסלע הייחודי המורכב מאבן חול נובית אדומה, הרי גרניט עתיקים, תופעות גיאולוגיות אין סופיות הן תפאורה ייחודית של טבע בראשיתי.
טיול סובב הר תמנע יכניס אתכם ללב השטח, אל תצפיות על הבקעה הדרומית ביותר בארץ אשר נקרעה על ידי השבר הסורי אפריקאי. העליה להר ברך, גבי עתק, לינות השטח, נוף הבקעה, צבעי המסלע המגוונים והטיפוס על הר תמנע ישארו בזכרונכם לאורך זמן כחווית טיול מרשימות במיוחד.
הטיול מתאים למיטיבי לכת בלבד, ההליכה עם תרמיל יום קטן ונוח, הציוד הגדול יועבר על ידי צוות הלוגיסטיקה אל מחנות הלילה.
נתחיל באיסוף מוקדם בבוקר מאלונים דרומה (נקודות האיסוף מתוארות בהמשך). תחילת המסלול בסמוך לאליפז, נלך תחת הר מכרות ונפגוש בדיונות המרשימות של נחל מנגן. נעלה במעלה מלחן אל צוקי תמנע ונגיעה לאחת מפסגות הטיול – הר ברך. נסיים בחניון לילה נחל בוטם, שם יחכו לנו הצוות הלוגיסטי עם הציוד האישי, מרק טוב במחנה הלילה וארוחת ערב נהדרת. נשב יחד סביב המדורה, נשתה, נאכל, נצחק ונלך לישון תחת מליון כוכבים.
שריפת קלוריות: 15 ק”מ, עלייה מצטברת של כ- 820 מ’, ירידה של כ- 300 מ’.
נקום מוקדם ולאחר קיפול הציוד האישי וארוחת הבוקר נחל בהליכה לצד הר בשמת, נפגוש אמוניטים ונצפה מפעם לפעם בבקעה המרשימה. דרך סכין עתק נרד את נחל עתק ונכיר את הגבים המיוחדים החבויים בין המצוקים (אם הגב מלא, נרטבים עד גובה מותניים, יתכן ונבצע מעקף הצופה את הגבים והמעוק בהתאם למזג אוויר). נמשיך דרך נחל עתק עד לחניון הלילה כשההרים מקיפים אותנו ומספקים את התפאורה המושלמת לצד המדורה.
שריפת קלוריות: 17 ק”מ, עלייה של כ- 70 מ’, ירידה של כ- 530 מ’.
שוב נשכים קום עם בוקר, נהנה מלַבָּנֶה, מקושקשת וכל טוּב, ונצא לדרך. נצעד דרך נחל רחם לצד מכרות נחושת מודרניות ועתיקות. נעלה על אוכפו של הר כחליל ונרד אל הבקעה סביבה צעדנו ביומיים האחרונים. נתרענן באגם רגע לפני הטיפוס אל פסגת הר תמנע, חוויה יוצאת מן הכלל! נרד לתחתית הבקע דרך נחל אלכסון, שם יחכה לנו האוטובוס שיחזיר אותנו צפונה.
שריפת קלוריות: 15 ק”מ, עלייה של כ- 330 מ’, ירידה של כ- 400 מ’.
.
1.יתכנו שינויים בהתאם להחלטת הצבא, תנאי מזג האוויר ו/או החלטת המדריך בשטח.
2. מדובר בטרק המיועד למיטיבי לכת בלבד, כ- 11-17 ק”מ הליכה ביום.
3. נלך עם תרמיל גב יומי. ציוד הלינה והבישול יועברו ע”י מנהלה בג’יפים.
4. רשימת ציוד מפורטת וציוד נלווה ישלחו לנרשמים במייל.
5. איסופים מאלונים ודרומה לפי נקודות איסוף קבועות מראש.
6. ישנים 2 לילות בשטח (ללא מקלחות ושירותים).
7. כלכלה בטיול:
ביום חמישי – ארוחת בוקר וצהרים עצמאית (יש להביא מהבית) – אוכל קל, כריכים, פירות יבשים וכו.
מארוחת הערב של היום הראשון ועד ארוחת הצהריים של היום האחרון, הלוגיסטיקה של טיולי רדיוס תספק ארוחות שטח מצוינות ומגוונות, בערב ארוחות בשריות עם אפשרויות צמחוניות, פחממות וירקות.
1,580 ₪ למטייל
* מינימום 24 משתתפים לקיום הטיול.
• מדריך מקצועי
• לוגיסטיקה – רכב שטח להכנסת ציוד הלילה והאוכל ומעבר ממחנה למחנה.
• כלכלה – החל מערב היום הראשון בטיול ועד צהרי היום האחרון לטיול (ראו פרוט בדגשים חשובים).
• הסעה – מאלונים וחזרה לאלונים לפי תחנות איסוף קבועות מראש.
04:00 – צומת אלונים בחנייה הגדולה – לחצו כאן
04:40 – מחלף אולגה (תחנת האוטובוס שצמודה לתחנת “דלק”) – לחצו כאן
04:50 – יקום (בתחנת האוטובוס על כביש 2 לכיוון דרום) – לחצו כאן
05:00 – תחנת מנדרין תל אביב – (חוף הצוק הצפוני) – בכיכר – לחצו כאן
05:40 – גדרה – בחנייה מול הכניסה לבית העלמין – לחצו כאן
06:15 – מחלף דבירה (בתחנת האוטובוס לכיוון דרום) – לחצו כאן
עצירה לשירותים
07:50 – עין חצבה – לחצו כאן
**שימו לב, לשעות האיסוף ותדאגו להקדים ב- 5-10 דקות, כדי להחנות את הרכב הפרטי בניחותא ולא לאחר (לא נוכל לחכות למאחרים!).
עד 15 יום לפני היציאה – ללא דמי ביטול.
החל מ- 14 יום ועד 8 יום לפני היציאה לטיול – 50%.
החל מ- 7 ימים לפני היציאה לטיול – מלוא המחיר (דמי ביטול מלאים).
*אלה דמי הביטול בכל מקרה, גם במקרה שלדעתכם הביטול מוצדק (סיבות רפואיות / קורונה וכו'). דווקא בעתות אלה, אין לנו אפשרות לספוג ביטולים ואין לנו אפשרות לבטל/לקצץ בשכרו של המדריך.
אנו מצדנו נעשה כל מאמץ לאתר מטייל חלופי, במידה וימצא לא יגבו דמי ביטול.
*הודעת ביטול השתתפות בטיול מצד המטייל תעשה בהודעה בכתב/במייל שתתקבל בחברת “טיולי רדיוס” בשעות וימי העבודה המקובלים – ימים א’- ה’, שאינם חג או ערב חג בארץ או בחו”ל, בשעות העבודה המקובלות, בין השעות 9:00 – 17:00, ולאחר קבלת אישור לכך. במקרה של ביטול טיול מצד חברת “טיולי רדיוס” יוחזר הכסף למטיילים.
רשימת הציוד מתחלקת לשתיים: תיק גב + צ'ימידן
במשך היום – תיק גב מתאים לטיולים (45-25 ליטר), נעלי הליכה במצב טוב (לא תותר הליכה בסנדלים משום סוג שהוא), 4 ליטר מים, מקלות הליכה, ארוחת בוקר וצהריים ליום הראשון, כיסוי ראש, פנס ראש + סוללות רזרבה (למקרה הצורך), ביגוד בהתאם למזג האוויר (והמיזוג בהסעה), משקפי שמש, קרם הגנה, נייר טואלט ושקיות אשפה וכמובן עוגות (ערכת קפה למי שיש).
צ’ימידן שתכולתו – שק”ש, מזרון שטח (או קמפינג), ביגוד חם ללילה, אוהל (עם כיסוי גשם), כיסא מתקפל לארוחת הערב, בגדים להחלפה, כלי אוכל רב פעמיים (כוס + קערה עמוקה + סכין, מזלג וכף), משחת שיניים ומברשת, מטען נייד.
**אנו שומרים על טבע ירוק ולכן ניתן דגש למספר נושאים:
1. יש להביא שקיות אשפה וכך נמנע מלהשאיר אחרינו פסולת אישית.
2. להביא שקית ניילון ו/ או כלי רב פעמי עבור הסנדוויצ’ים, זו תשמש אתכם גם ליום השני של הטיול.
3. נא לא לשכוח להביא אתכם כלים רב פעמיים: כוס קפה/ תה,קערה עמוקה (למרק), צלחת וסכו״ם.
פורסם ב- eli baba31/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. Radius organized the climb to Kilimanjaro on the Lemosho route perfectly. The experience was excellent. I am glad I chose to do the climb with Radius. Shafu to the guide Gal, to the local company that operated the trip in a safe and quality manner. I highly recommend going to Kilimanjaro with Radius. From my experience, enjoyment and success are guaranteed.פורסם ב- Ohad Goldman30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. חברה מקצועית אמינה ועם מדריכים איכותייםפורסם ב- טל ו30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. מסע לפסגת הקילימנג'רו ינואר 2025פורסם ב- Ayala Goldman30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. מסע מטורף,הגשמת חלום. גל המדריך והצוות המקומי היו נהדרים. חוויה של פעם בחייםפורסם ב- Elena Ratz06/10/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. טיולים ברמה גבוהה, למקומות לא שגרתיים, מדריכים מקצועיים. עשיתי איתם טיולים גם בארץ וגם בחו"ל (גאורגיה), תמיד מאורגן ברמה הכי גבוהה. ממליצה חום.פורסם ב- Arie Kohn06/10/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הטיפול של החברה והביצוע של תכנית הטיול לפרטיה היו לתפארת. שלא לדבר על המדריך שמעון גת שהוא אייקון בפני עצמו. The care Radius provided and the flawless execution of the trip were remarkable. Our guide Shimon Gatt is an icon by itself.פורסם ב- Danravit08/09/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בטיול משקיעה לזריחה במכתש רמון. נהנינו מאוד מהמדריך אריאל, שהיה מקצועי ומלא בידע וגם בעל חוש הומור ונחמד. גם ההדרכה האסטרונומית של אור ונעמה היתה מוצלחת. המסלול היה יפה וכל החוויה היתה מעולה. תודה!פורסם ב- Avi Roth21/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. טיול מדהים עם תמיכה מעולה של חברת רדיוס יש לציין את אסף המדריך!!!!
4.9 219 המלצות
5 / 5. 303
עדיין מתלבטים? השאירו פרטים ונענה לכם על הכל!
נא להשאיר פרטים כדי שנוכל לסייע לך דרך הוואטסאפ: