5 / 5. 341
טיול זה כולל מסלול בן יומיים בלב מדבר יהודה הדרומי, ממצדה לקנאים ובחזרה. מצדה הוא מבצר עתיק באזור הקצה המזרחי של מדבר יהודה, הנמצא על פסגתו של צוק מבודד בגובה של 63 מטרים מעל פני הים ו-450 מטרים מעל ים המלח הנמצא למרגלות הצוק. צוק זה נבחר על ידי המלך הורדוס בימי קדם כמקום מפלט ומצודה מלכותית, כאשר על הפסגה השטוחה של הצוק נבנו ארמונות מפוארים ומבני ציבור ומבני תענוגות אחרים. אנו נוכל להתרשם מיופיו המדהים של שרידים אלו וכן, מהנופים המרהיבים של המקום.
בתקופת המרד הגדול ברומאים הקנאים השתמשו במצדה כמעוז אחרון עד לדיכוי המרד והותירו שרידים מרשימים למשל המקוואות שכרו ברצפת הארמון המערבי ובית הכנסת שפעל במקביל לבית המקדש ונמנה עם העתיקים בעולם. במהלך המרד, הרומאים הקימו חומה היקפית למרגלות ההר ובנו סוללה בצד המערבי, עליה ניתן להשקיף ממרומי ההר ואף לצפות בקורות העץ המקוריים שהונחו בה לתמיכה, זאת בהליכה בשביל הסוללה.
נטייל באחד האזורים הכי יפים במדבר יהודה וללא ספק המפורסם שביניהם. נעלה במעלות קשים לצד שרידים ארכיאולוגים ונופים עוצרי נשימה . מעבר לנופים, להיסטוריה ולפסגות, נבקר גם במערה נסתרת ומסתורית.
הציוד הנדרש כולל פריטים קלים להשגה ונוחים כגון תרמיל, מזון (ערכות תה/קפה) ומים, כיסוי ראש, נעלי הליכה (סנדלים או קרוקס אינם מותרים לטיול זה), ציוד לינה (אוהל, שק שינה ומזרון) וציוד נוסף על פי בחירת המטייל.
נפגשי בחניון מצדה בשעה 07:00. נעלה (מ 300 –) במעלה אלעזר אל מחנה ח' בהר אלעזר (30 +) הצופה אל משטח מצדה .
נפנה דרומה בשולי במת המדבר המזרחיים למפגש עם ערוצו של נחל רחף שחתר קניונים אדירי מראה .
נגיע לבקעת קנאים ללינת לילה ב"כפר נוקדים"'
אורך המסלול – כ- 18 ק"מ .
נשכים ונצא מזרחה אל הר קנאים ונטפס לפסגותיו הצופות סביב במראות מרהיבים.
ירידה חדה אל נחל אמונים שביובלו הצפוני נמצאת מערה מיוחדת במינה : מערת קנאים.
קניונים ומפלים ונגיע שוב אל במת השוליים המזרחיים.
נרד במורד תלול אל מחנה ז' ונגיע אל הסוללה העולה למרומי המצדה.
נרד ממצדה ונחזור לחניון.
אורך המסלול – כ- 166 ק"מ.
• נפגשים בחניון מצדה ב 7:00, יומי טיול מלאים.
• טיול הדורש לוגיסטיקה וכולל ארוחת ערב קבוצתית
• המסלול מתאים למיטיבי לכת. ללא גלישות סנפלינג.
• שעת סיום משוערת בין 16:00-18:00
• הגעה עצמאית.
יפורסם בהמשך
הטיול מתקיים בחודשים נובמבר – מאי.
350 למשתתף (לפי מינימום של 12 מטיילים).
* טיול הדורש לוגיסטיקה וכולל ארוחת ערב קבוצתית
96 שעות לפני היציאה – 70 ₪.
72 שעות לפני היציאה – 100 ₪.
48 שעות לפני היציאה – מלוא התשלום.
תרמיל יום, נעליים טובות להליכה, כובע, כלכלה ליומיים, 3 ליטר מים (ביום חם – 4 ליטר), מומלץ – ערכת תה + וופלים/עוגות….
ציוד לינה – אוהל + שק שינה + מזרון.
פורסם ב- eli baba31/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. Radius organized the climb to Kilimanjaro on the Lemosho route perfectly. The experience was excellent. I am glad I chose to do the climb with Radius. Shafu to the guide Gal, to the local company that operated the trip in a safe and quality manner. I highly recommend going to Kilimanjaro with Radius. From my experience, enjoyment and success are guaranteed.פורסם ב- Ohad Goldman30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. חברה מקצועית אמינה ועם מדריכים איכותייםפורסם ב- טל ו30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. מסע לפסגת הקילימנג'רו ינואר 2025פורסם ב- Ayala Goldman30/01/2025Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. מסע מטורף,הגשמת חלום. גל המדריך והצוות המקומי היו נהדרים. חוויה של פעם בחייםפורסם ב- Elena Ratz06/10/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. טיולים ברמה גבוהה, למקומות לא שגרתיים, מדריכים מקצועיים. עשיתי איתם טיולים גם בארץ וגם בחו"ל (גאורגיה), תמיד מאורגן ברמה הכי גבוהה. ממליצה חום.פורסם ב- Arie Kohn06/10/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. הטיפול של החברה והביצוע של תכנית הטיול לפרטיה היו לתפארת. שלא לדבר על המדריך שמעון גת שהוא אייקון בפני עצמו. The care Radius provided and the flawless execution of the trip were remarkable. Our guide Shimon Gatt is an icon by itself.פורסם ב- Danravit08/09/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. היינו בטיול משקיעה לזריחה במכתש רמון. נהנינו מאוד מהמדריך אריאל, שהיה מקצועי ומלא בידע וגם בעל חוש הומור ונחמד. גם ההדרכה האסטרונומית של אור ונעמה היתה מוצלחת. המסלול היה יפה וכל החוויה היתה מעולה. תודה!פורסם ב- Avi Roth21/08/2024Trustindex מוודא שהמקור המקורי של הסקירה הוא Google. טיול מדהים עם תמיכה מעולה של חברת רדיוס יש לציין את אסף המדריך!!!!
4.9 219 המלצות
5 / 5. 341
עדיין מתלבטים? השאירו פרטים ונענה לכם על הכל!
נא להשאיר פרטים כדי שנוכל לסייע לך דרך הוואטסאפ: