איסטנבול. קונסטנטינופול. צאריגראד (עיר המלכים). מאז נוסדה בידי הקיסר קונסטנטינוס במאה הרביעית הייתה למרכז עולמי של יצירה תרבותית וארכיטקטונית רבת הקף. בירתן של שתי אימפריות אדירות; העיר היושבת על מוצא הבוספורוס, צומת בין הדרך ההסטורית שחברה את אירופה לאסיה ואת הצפון (דרך הים השחור והים התיכון) אל הדרום. כאן היה מרכזה של הכנסייה הביזאנטית ולימים מושבו של הסולטאן העות’מאני, שהיה במשך 400 שנה ראש כל המאמינים הסונים. העיר שהעירה את הדמיון ורוח היצירה של אמנים מפורסמים והייתה משאת נפש לתיירים ונוסעים בכל הדורות. עיר שיש לחתור לעומקה כדי לגלות את כל השכבות הרבות שהותירו חותמן עליה. עמוסת הסטוריה ובה בעת עיר חיה ותוססת, המרכז הכלכלי והרוחני של תורכיה בת ימינו. מעטות הערים בעולם המצטיינות בעושר וגיוון מרתקים כל כך. כדי להכירה לאורכה, לרוחבה ולעומקה, יש להקדיש לה סיור מיוחד משלה. סמינר זה יציג לפניכם חלק מפניה הרבים של עיר מיוחדת זו, בדגש על מרכזיותה לנצרות ולאסלאם.

תוכנית הטיול

יום 1 - העיר במבט פנורמי

נצא בטיסת בוקר מתל אביב לאיסטנבול (İstanbul), אליה נגיע בשעות הבוקר המוקדמות. היום יוקדש להכרת העיר: נתחיל בתצפית פנורמית על איסטנבול מגבעת צ’אמליג’ה (Çamlica) ונתרשם ממורכבותה הפיזית וההיסטורית של העיר הגדולה. נפליג אל “מגדל הבתולה  Kiz Kulesi))”. ניסע בצמוד לחומת העיר העתיקה לאורך ים השיש. נגיע לרובע איופ (Eyup); נעלה ברכבל ונבקר בבית הקפה פייר לוטי (Pierre Loti). נרד ברגל דרך בית הקברות למסגד איופ ונבקר בקברו של איופ אנסארי (Eyup Ensari), ממקורבי הנביא מוחמד. לינה באיסטנבול.

יום 2 - לב העיר העתיקה ומיצרי הבוספורס

היום יוקדש לאתרי העיר העתיקה: נתחיל בהיפודרום, שבמרכזו ניצב האובליסק המצרי ובמסגד הכחול – בעל ששת הצריחים. נרד אל מאגר תת-קרקעי (Yerebatan Sarnıçı) בו אצרו מים מימי הקיסר יוסטיניאנוס. נמשיך לטייל ברגל בין סמטאות העיר העתיקה למסגד המעניין של סוקולו פאשה (Sukulu Paşa) וכנסיית איה סופיה הקטנה (Küçük Aya Sofia), שהפכה למסגד ונערוך טיול רגלי בשכונה אופיינית. נבקר במסגד רוסתם פאשה (Rüstem Paşa)  בעל אריחי הקרמיקה המיוחדים. אחר הצהרים נשוטט בשוק המצרי ונפליג לאורך חופיו של מיצר הבוספורוס ונעלה לתצפית מרהיבה מעל האוניברסיטה של משפחת קוץ’ (Koç Üniversitesi)  לינה באיסטנבול.

יום 3 - מעל ולאורך קרן הזהב

את יומנו נפתח במסגד הסולימניה (Sülimaniye Camii), פאר יצירתו של הארכיטקט הגאון, סינאן (Mimar Sinan). נבקר בקברי הסולטאן סלימאן המפואר, בימיו הגיעה האימפריה העות’מאנית לשיאה ובקברי אשתו האהובה, הנסיכה הרוסיה רוקסלנה, היא האסקי הורם (Haski Hürem). נרד לכיוון קרן הזהב (Halic). בדרך נפקוד את קברו של סינאן. נמשיך אל ח’אנים, שאינם אלא מרכזים בהם יושבים בעלי מלאכות מסורתיות. בהגיענו אל הקרן נסייר ברגל ברובעים פנר (Fener) ובאלאט, בהם התגוררו בעבר בני העדות הלא מוסלמיות, ובהן קהילת יהודי קושטא המפורסמת. מכאן נלך אל הפטריארכיה האורתודוכסית של קונסטנטינופול, שהעומד בראשה הוא המנהיג החשוב ביותר של מאמיני זרם זה. נסעד דגים מטוגנים בלחם, בספינות המתנדנדות על קרן הזהב. אחרי ארוחת הצהרים נבקר במוזיאון היהודי ובבית הכנסת “נווה שלום”, הצמוד אליו. נעלה אל מגדל גלאטה (Galata), ממנו נשקפים חלקי העיר במלוא הדרם. המגדל ניצב בלב הרובע היהודי שהיה כאן במאות 19 – 20. מכאן ניסע אל כיכר טקסים (Taksim), לב העיר החדשה. נטייל לאורך הרחוב הראשי, איסתיקלאל (Istiklal), מדרחוב הומה ותוסס, ונראה מבנים יפים מן המאות ה-18 וה-19, נבקר בשוק הפרחים ובשוק הספרים הסמוך.

יום 4 - העיר החדשה

בבוקר נצא לביקור בארמון דולמבאחצ’ה ( Dolmabahçe Sarayı), העצום והמרשים, שחזיתו משתרעת על גדת הבוספורס ולא נחמיץ את ההרמון (Harem) של הסולטאנים. נמשיך למסגד תת-קרקעי (Yeraltı Camii) שאינו מוכר אף למרבית תושבי העירנסור למוזיאון הצבאי (Askeri Müzesi), בו מנגנת מדי יום תזמורת היניצ’רים נכון לכתיבת דברים אלה יש הפסקה זמנית של הקונצרטים). לסיומו של יום נעלה לכוס תה של ערבית בפארק אולוס (Ulus) הצופה אל הבוספורוס.

יום 5 - כנסיות ביזאנטיות ומסגדים עות'מאניים

נתחיל את ביקורנו באיה-סופיה (Aya Sofia), הכנסייה המרשימה, שהייתה המרכז הדתי של העולם הביזנטי. הכנסיה הפכה מסגד ב-1453. ב-1934 נפתחה כמוזיאון ענק ומאז 2020, שבה לתפקד כמסגד.נמשיך לביקור במוזיאון הפסיפסים (Mozaik Müzesi) שאינו אלא ארמונם של קיסרי ביזאנטיון. (הערה: בעת כתיבת דברים אלה המוזיאון סגור לשיפוצים. אם לא ייפתח עד מועד סיורנו נבקר, במקום זאת, במוזיאון לתרבות האסלאם הסמוך.) נרד אל תחנת המוצא של האוריינט אקספרס ונמשיך לאורך חופי קרן הזהב. אחר הצהרים ניסע לביקור בכנסיית קארייה (Kariye), בה פסיפסים וציורי קיר מהמאה ה-14, בתקווה שהאתר ייפתח למבקרים עד מועד סיורנו) ובמסגד שהוקדש לבתו של הסולטאן סולימאן המפואר. בערב נצא למופע אמנותי של ריקודים תורכיים (Turkish Dance Show) במרכז התרבות הוֹדְגָ’פָּאשָה (Hodjapasha Cultural Centre).

יום 6 - איזניק (ניקאה) ובורסה

עם בוקר נצא לכיוון העיר איזניק (İznik), הידועה יותר בשמה ההסטורי, ניקאה (Nicaea). נחצה במעבורת את מפרץ איזמיט ונגיע לעיר הקטנה שחומותיה הרומיות-ביזאנטיות עדיין עומדות באתרן. ניכנס דרך השער הצפוני (Yenişehir Kapı) אל העיר העתיקה, השומרת עדיין על מבנה קלאסי של עיר רומית. נבקר בכנסיית הגיה סופיה. ניקאה היתה אתרן של שתי ועידות כנסייה חשובות שנערכו בכנסייה זו. בתקופה העות’מאנית היתה איזניק, מאות בשנים, מרכז לייצור קרמיקה צבעונית ומסורת זו נמשכת עד היום. אחר הצהרים נצא אל העיר בורסה (Bursa), שהיתה הבירה הראשונה של השושלת  העות’מאנית. נבקר בקבריהם של עות’מאן ואורחאן, מייסדי השושלת, במסגד הענק שהקים הסולטאו ביאזיט הראשונה ובשוק המשי, קוזה ח’אן. לעת ערב נשוב לאיסטנבול דרך הגשר העצום, גשר אורח’אן גאזי (sman Gazi Köprüsü), הנמתח לאורך 2582 מטר מעל מפרץ איזמיט.

יום 7 - אל אדירנה

היום נעזוב את איסטנבול וניסע צפון-מערבה. בדרכנו נעבור בגשר מיוחד במינו, בעיירה בויוק צ’קמג’ה (Büyük Çekmece). נמשיך אל אדירנה (Edirne), היושבת במפגש הגבולות בולגריה ויוון. העיר הייתה הבירה השנייה של האימפריה העות’מאנית. נבקר באתרי העיר השונים: מסגדים מיוחדים, גשרים עות’מאנים מרשימים בגודלם, מכלול ייחודי של בית חולים מימי הסולטאן ביאזיט (Sultan Beyazit Küliyesi) ועוד. לקראת ערב נשוב ללינה באיסטנבול.

 

יום 8 - שכונת איסקודר וסביבתה

בבוקר נבקר במסגד שַקִירִין (Şakirin Mosque) מיוחד במינו בשכונת איסקודר השוקקת. זהו מסגד מודרני, שתוכנן בידי אישה ובו חיבור ייחודי בין מסורת וחדשנות. נמשיך לארמון נוסף שהקימו הסולטאנים, ארמון בֶּילֶרבֶּי (Beylerbeyi Sarayı), שהיה ארמון הקיץ של הסולטאנים ובו חי הסולטאן עבד אל חמיט השני מאז הודח משלטונו ב-1909 ועד מותו, תשע שנים מאוחר יותר. נחצה את הבוספורוס חזרה לצד האירופי ונעלה אל מצודת רומלי היסאר (Rumeli Hisari), שנבנתה בהוראת הסולטאן מחמט הכובש לצורך המצור על קונסטנטינופוליס.

ניכנס לתחנת המוצא של רכבת האוריינט אקספרס ונעלה, בטראם, הרכבת הקלה של איסטנבול אל מעלה הגבעה. ניכנס למסגד נור-עוסמנייה (Nuruosmaniye Camii), הנראה יותר ככנסיה והוא דוגמה נאה לאופנת הבארוק שחדרה לאימפריה העות’מאנית במאה ה-18. נערוך הכרות עם הבזאר הגדול. בערב ניפגש לארוחת ערב במסעדה, לציון סיום הטיול.

 

יום 9 - הסיום הגדול

נקדיש את כל הבוקר לביקור יסודי בארמון טופקאפי (Topkapı Sarayı), משכנם של הסולטאנים העות’מאנים מן המאה ה-15 עד למאה ה-19. כיום משמש כמוזיאון המציג אוספים מדהימים של תכשיטים, כלי חרסינה, כלי נשק, מלבושים וחפצים יקרי ערך אחרים מחצר המלכות העות’מאנית. לא נפסח גם על הביקור בהרמון (Harem).  מכאן נמשיך אל המוזיאון הארכאולוגי, אחד החשובים בעולם. אם נצליח, נבקר באגף שבו ממצאים חשובים מארץ ישראל וביניהם כתובת השילוח ולוח גזר. לקראת ערב ניסע לשדה התעופה, ונטוס חזרה לתל אביב.

דגשים חשובים:

• עשויים לחול שינויים בגין החלטת השלטונות, תנאי מזג האוויר ו/או החלטת המדריך בשטח.

עלות

3,350 € למשתתף בחדר זוגי.
500 € תוספת לחדר בודד.

המחיר כולל

• טיסה בינלאומית
• תחבורה דלוקס בהתאם לגודל הקבוצה.
• מדריך ישראלי.
• כלכלה על בסיס חצי פנסיון.
• לינות במלון Kent.
• כל הסיורים וכניסות לאתרים בהתאם לתוכנית.
• מדריך טורקי דובר אנגלית.
• תשר למקומיים.
• ערכות שמע אישיות.

המחיר אינו כולל

• ביטוח נסיעות לחו”ל.
• הוצאות בעלות אופי אישי.
• תשר למדריך הישראלי
• כל שירות שלא נכלל בתוכן המפורט ושאינו מוזכר בסעיף “מחיר הטיול כולל”.

תנאי ביטול

שבועיים ממועד ההרשמה, ובתנאי שהטיול טרם הוכרז כיוצא ובתנאי שביטול העסקה לא חל בתוך 60 ימים לפני מועד הטיול וטרם נרכשו כרטיסי הטיסה – ללא דמי ביטול.
עד לרכישת כרטיסי הטיסה – 250$ בלבד.
מרגע רכישת כרטיסי הטיסה ועד 81 ימים לפני היציאה לטיול : 400$ + ביטול כרטיס הטיסה.
החל מ- 80 ימים ועד 51 ימים לפני היציאה לטיול : 600 $ + ביטול כרטיס הטיסה.
החל מ- 50 ימים ועד 31 ימים לפני היציאה לטיול : 990 $ + ביטול כרטיס הטיסה.
החל מ- 30 ימים ועד 15 ימים לפני היציאה לטיול : 1,800 $ + ביטול כרטיס הטיסה.
החל מ – 14 ימים לפני היציאה לטיול – מלוא המחיר.

* ביטול כרטיס הטיסה עפ”י תנאי הביטול של חברת התעופה.

מומלץ לקרוא ולהבין היטב את הנתונים. הרשמה לטיול כמוה כקבלה של כל תנאי הטיול כולל תנאי הביטול.

תנאי תשלום

1. מקדמה ראשונה – 2,000 ₪ (באמצעות כרטיס האשראי) בעת ההרשמה.
2. מקדמה שניה – 4,000 ₪ – 60 ימים לפני היציאה לטיול (באמצעות כרטיס אשראי).
3. תשלום אחרון – 14 ימים לפני היציאה לטיול בכרטיס האשראי (עפ”י מספר המשתתפים).

ההרשמה לטיול תכנס לתוקף רק לאחר מסירת פרטי אשראי!

*תשלום כרטיס הטיסה – התשלום יבוצע בכרטיס אשראי בתשלום אחד. החיוב יתבצע ע”י סוכנות הנסיעות אתה אנו עובדים (הינו תשלום נפרד מתשלום הטיול וללא הודעה נוספת מראש).
נרכוש את הכרטיסים ברגע שנגיע למינימום משתתפים על מנת להכריז על הטיול כיוצא

*ביטוח נסיעות לחו”ל כולל חילוץ יש לרכוש מיד עם הכרזת הטיול כיוצא!! (ראו סעיף 7 בהערות חשובות)

הערות חשובות

1. המחיר הוא ליוצאים ושבים יחד בטיסות של הקבוצה.
2. קורונה – בשל עידן אי הוודאות המאפיין את התקופה, יופץ לכל מטייל סעיף/הערה מיוחדת לגבי המשמעויות בתקופה מיוחדת זו. המוטו – “הבלתי ידוע הוא הצפוי”.
3. יתכן שינוי במחיר הטיול עקב עליה במחירי הדלק של הטיסה ומיסי הנמל.
4. סדר ותוכן הטיול עשוי להשתנות עפ”י החלטת המארגנים עקב אילוצים שונים.
5. עליכם לבדוק במשרד הבריאות או במרפאות מטיילים מהם החיסונים הדרושים ולהתחסן בהתאם להוראות (האחריות לחיסונים היא של המטייל בלבד ולטיולי רדיוס אין כל אחריות בנושא) .
6. יש לבדוק שהדרכון בתוקף לפחות 6 חודשים קדימה מיום היציאה לטיול ושנותרו בו לפחות 3 עמודים פנויים.
7. מיד לאחר שהטיול מוכרז כיוצא, יש לרכוש ביטוח נסיעות (מטען) אתגרי הכולל חילוץ, שייתן לכם כיסוי גם למקרה של ביטול מסיבות בריאותיות מוצדקת עפ”י  כללי הביטוח.
(אנו עובדים עם גושן סוכנות לביטוח, אתם מוזמנים לפנות אליהם באופן ישיר ולהזדהות כמטיילי רדיוס, תזכו ליחס מועדף ומחיר אטרקטיבי  [email protected] או 050-6060111). בכל מקרה, בעקבות ניסיון מר, לא מומלץ לרכוש ביטוח בביטוח הישיר.
8. יש לשלוח העתק ביטוח לרדיוס . [email protected]

5 / 5. 29